
لیتوگرافی فرایندی است که طی آن صفحه هایی فلزی از جنس آلومینیوم موسوم به زینک(Zinc) ساخته می شود . از این صفحه ها در چاپخانه برای استفاده در دستگاه چاپ افست برای انجام عملیات چاپ بر روی کاغذ استفاده می شود. بنابراین لیتوگرافی یک مرحله ی واسطه ای در چاپ افست است . فایلهای طراحی شده ابتدا در لیتوگرافی تبدیل به صفحات فلزی شده و سپس این صفحات به چاپخانه انتقال داده میشوند تا در آنجا بوسیله ی آنها عملیات چاپ بر روی کاغذ صورت بگیرد.
چاپ صنوبر با داشتن تجهیزات و ماشین آلات لیتوگرافی پیشرفته ، تمامی امکانات مورد نیاز مشتریان را با استفاده از یک دستگاه پلیت ستر آگفا (Avalon) و (ریپApoge X) با تنوع انواع ترام Suplima , AM , AF فراهم آورده است.
همچنین لیتوگرافی صنوبر با قابلیت خروجی گرفتن از نرم افزار های مختلف را دارا می باشد.
تاریخچه لیتوگرافی
چاپسنگی یا طرح نگاری یا لیتوگرافی (به فرانسوی: Lithographie) گونهای چاپ مکانیکی شامل استفاده از صفحههای عکاسی یا سایر صفحههای مشابه که در سطح آنان ناحیۀ تصویر به صورت روغن دوست (غیرآبی، جوهرگیر) و نواحی غیر تصویری به صورت آبدوست درآمدهاست. معمولاً این صفحهها را با پودر آلومینیوم میسازند.
چاپ سنگی نوعی چاپ مسطح بوده که در آن از سنگ آهک استفاده میشدهاست؛ بدین ترتیب
که نوشته یا تصویر را به روی سنگ منتقل میکردند و با استفاده از روشهای شیمیایی آن را برجسته مینمودند و سپس این تصویر بارها روی کاغذ چاپ میشده است. این نوع چاپ با استفاده از روش مختلط فیزیکی و شیمیایی بر اساس دفع متقابل آب و چربی اختراع شد و متداولترین روش چاپ پیش از چاپ سربی و اختراع ماشین چاپ بوده است که امکان تیراژ بالا را میسر میساخته است.
مراحل لیتوگرافی
لیتوگرافی بعد از اتمام مرحله طراحی و صفحهبندی آغاز میشود. ابتدا ، طرحِ مورد نظر را از طریق عکاسی (سنتی یا دیجیتال) روی فیلم حک میکنند. سپس ، فیلمهای تهیه شده کنار هم مونتاژ میگردد و مرحله کپی فیلم بر روی ورقهها یا پلیتهایی که از آلومینیوم و لایهای حساس به نور ساخته شده انجام میشود. بعد از نور خوردنِ ورقههای پلیت، آن را مانند فیلم عکاسی ظاهر کرده، برای مرحلۀ چاپ به ماشین چاپ میبندند.